Mediation Gelderland
Mediator

De echtscheidingsmediator van Mediation Gelderland is een zeer ervaren mediator, hij is al jaren gewend te bemiddelen bij de meest uiteenlopende zaken.

De mediator is de laatste jaren hoofdzakelijk actief bij echtscheidingen. Zijn achtergrond en werkzaamheden in het verleden helpen mee bij het tot een goed einde brengen van de scheiding. De mediator stelt zich hieronder voor.

Echtscheidingsmediator ben ik inmiddels al weer vele jaren. Voordat ik als mediator actief werd bemiddelde ik al zo'n 25 jaar vanuit diverse andere functies. Door de jaren heen heb ik dan ook veel ervaring opgebouwd in conflictbemiddeling. Ik heb onder andere gewerkt als maatschappelijk werker, pedagogisch medewerker en als gezinsvoogd. Mijn naam is Kees van Ginkel, ik ben 55 jaar en woon in Tiel, gelegen in de mooie Betuwe.

Mijn visie is dat bij een conflict de belangen van partijen altijd kunnen leiden tot een oplossing. Wanneer de belangen helder zijn kunnen namelijk de juiste keuzes worden gemaakt wat meestal leidt tot een gezamenlijk gedragen oplossing voor het conflict. Het is daarom belangrijk dat partijen hun belangen weer gaan zien en dat men niet in het conflict blijft 'hangen'. Bij een conflict is het belangrijk dat recht wordt gedaan aan de emoties die hierbij spelen. Wanneer deze emoties serieus worden genomen ontstaat rust en acceptatie van waaruit gewerkt kan worden aan het beste resultaat.

MfN-registermediator met als specialisatie Familiemediator wordt je niet zomaar. Hiervoor dien je pittige opleidingen te volgen. Naast kennis van de nodige theorie moet je als mediator ook goed kunnen aanvoelen waar het echt om draait bij een conflict. Hier zet een mediator gericht zijn vaardigheden en kennis op in. Als mediatior communiceer je soepel en gemakkelijk. Als mediator ben in staat op een natuurlijke manier het vertrouwen te krijgen van partijen.

Kenmerken die vakgenoten mij toedichten zijn: integer, zorgvuldig, alert en gedreven. Een respectvolle en rustige grondhouding en een gedreven ‘to the point’ benadering is mijn werkwijze.

De Mediators federatie Nederland bindt haar mediators onder meer aan een klacht- en tuchtrechtregeling en verplicht hen tot regelmatige bijscholing. (www.mediatorsfederatienederland.nl)