Mediation Gelderland
Kosten scheiden

Het is prettig wanneer je van te voren weet wat de echtscheiding gaat kosten, daarom zijn wij hier heel transparant over. Er zijn verschillende mogelijkheden:

Toevoeging (subsidie) wordt onder bepaalde voorwaarden door de overheid verstrekt wanneer gebruik wordt gemaakt van mediation bij echtscheiding of beëindiging van het geregistreerd partnerschap. Ook samenwoners met kinderen komen voor toevoeging op mediation in aanmerking. Jullie worden hiervoor individueel beoordeeld. Het kan dus zijn dat de één wel in aanmerking komt en de ander niet. Dit komt overigens regelmatig voor. Je komt mogelijk in aanmerking voor toevoeging wanneer je fiscaal inkomen over 2016 lager was dan € 38.000,00 bruto. Wil je weten of je in aanmerking komt voor toevoeging, klik dan hier.

Zelf bekostigen is aan de orde wanneer jullie niet in aanmerking komen voor toevoeging. Om een goed beeld van de kosten te geven hebben wij hieronder een kostenoverzicht geplaatst. 

In het overzicht wordt uitgegaan van twee gesprekken van elk twee uur. Meestal is dit voldoende. Uiteraard is het aantal gesprekken en de duur daarvan wel afhankelijk van wat er besproken moet worden en of jullie makkelijk tot overeenstemming komen. De mediator schrijft op basis van jullie beslissingen het convenant en, wanneer jullie kinderen hebben, het ouderschapsplan. De mediator verzorgt ook de partner- en kinderalimentatieberekening. Verder zijn er de kosten voor de advocaat en de kosten van de rechtbank.

Hiervan uitgaande zien de kosten van de echtscheiding zo uit:

Mediationgesprekken  €          726,00
Convenant   €          363,00
Ouderschapsplan  €          272,25
Alimentatieberekening  €          272,25
Advocaat  €          400,00
Griffiekosten  €          291,00
      ---------------
Totaal   (incl. BTW)  €      2.324,50

Wanneer één van jullie recht heeft op toevoeging betaalt deze enkel de eigen bijdrage en halveren de hierboven genoemde bedragen voor degene die niet in aanmerking komt voor toevoeging!

Rechtsbijstandsverzekering. Wij zijn aangesloten bij de Mediators federatie Nederland (MfN) en onze kwaliteit wordt gecontroleerd door Stichting Kwaliteit Mediators (SKM). Hiermee voldoen wij aan de eisen van de verzekeringsmaatschappijen en worden wij geaccepteerd als deskundig mediationkantoor. Diverse verzekeringsmaatschappijen vergoeden dan ook (een deel van) de kosten van door ons uitgevoerde mediation.

Mocht je naar aanleiding van bovenstaande vragen hebben dan kun je natuurlijk altijd even bellen. Het telefoonnummer is 06-16932403. Mailen kan natuurlijk ook info@mediationgelderland.nl