Mediation Gelderland
Familieconflict

Een familieconflict kan in de beste familie voorkomen, meestal komen partijen er zelf wel uit.

Maar er zijn ook conflicten waar partijen niet zelf uitkomen terwijl het toch vaak belangrijk wordt gevonden dat het wordt opgelost, bijvoorbeeld voor de kinderen. Mediation Gelderland kan daarbij helpen. 

Familieconflicten openbaren zich vaak op de meest ongelegen momenten. Tijdens de boedelverdeling van een overleden ouder bijvoorbeeld. Of tijdens een feestje dat helemaal uit de hand loopt. Veel familieconflicten slepen jaren voort of worden zelfs nooit opgelost. Het definitief verliezen van het contact met dierbaren dreigt of is inmiddels al het geval. Met mediation wordt onderzocht waar het werkelijk om gaat. Dat leidt vaak tot onverwachte inzichten die het mogelijk maken om de relatie weer voorzichtig te herstellen.

Wanneer je bent gescheiden kan er een conflict ontstaan wanneer gemaakte afspraken niet nagekomen worden, ondanks dat de afspraken goed op papier staan. Mediation Gelderland kan hierbij helpen. Bijna altijd is het niet nakomen van afspraken het gevolg van onderlinge frustratie die tussen de ex-partners is blijven hangen. Samen met Mediation Gelderland kunnen deze frustraties worden besproken. De lucht wordt geklaard en ex-partners kunnen zich weer richten op wat belangrijk is, een goede opvoeding van de kinderen zonder dat er nog sprake is van strijd ten koste van de kinderen.

Gesprekken kunnen overdag of in de avonduren plaatsvinden. Dit kan bij jullie thuis of op een passende locatie in de regio.